domingo, 2 de diciembre de 2012

Robert Frank, "Valencia 1952"

Plataforma Salvem El Cabanyal Canyamelar          14 anys de lluita.   


----------------------------------


El dimarts 4 de desembre a les 19:30 hores a l'Ateneu Marítim (Carrer de la Reina 68),  vos convidem a la presentació del llibre de

Robert Frank, "Valencia 1952"

L'acte comptarà amb la presència de Vicente Todolí, editor del llibre, 
Josep Vicent Monzó, Antonio Sansó, l'amic que va atendre i va cuidar a Robert Frank en la seua estància a València i Alberto Anaut, editor de La Fàbrica.

Un projecte que va ser encomanat per Robert Frank a La Fàbrica amb ocasió de la concessió el 2007 del Premi PhotoEspaña al llegendari fotògraf suís.

Nascut el 1924, Robert Frank és una figura essencial de la fotografia contemporània. Un clàssic viu, autor de llibres fonamentals com "Els americans", que amb el seu treball ha revolucionat els camps de la fotografia i el cinema.

El 1950, Robert Frank va deixar el seu treball com a fotògraf a Nova York per recórrer Europa amb la seua família. Durant l'estiu d'este any, va recalar al barri marítim,  que en aquell moment era un lloc humil i trist que sobrevivia com podia als rigors de la postguerra i l'escassetat. 

Agraïm que el lloc escollit per a la presentació del llibre siga el Cabanyal-Canyamelar, on Robert Frank va viure. El llibre recull una sèrie d'imatges de València i del barri, en alguns casos inèdites, en què la dignitat s'eleva per damunt de la pobresa, i que van canviar per sempre la manera de mirar del fotògraf. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario